Η Ομάδα μας

Μαρία Τσιαμπαλή.
Βοηθός Ιατρείου – Γραμματεία

Ονομάζομαι Μαρία Τσιαμπαλή. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άνω Τούμπα
Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησα από το 27ο Γενικό Λύκειο Άνω Τούμπας και μέσω των πανελληνίων εξετάσεων πέτυχα την εισαγωγή μου σε μια από τις πρώτες μου επιλογές που ήταν το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου και ξεκίνησα τις σπουδές μου. Έλαβα το πτυχίο μου το 2014 με βαθμό «Λίαν Καλώς» μετά από 6μηνη πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά και για τα επόμενα 2 χρόνια ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο της
υγείας και συγκεκριμένα σε ένα ιδιωτικό οδοντιατρείο στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Η εργασία μου στο οδοντιατρείο μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με τη στοματική υγεία και υγιεινή και την προαγωγή αυτής και να αποκτήσω εμπειρία ως βοηθός οδοντιάτρου.

Η εμπειρία μου αυτή, μου εξασφάλισε και την εργασία μου στο ιατρείο
περιοδοντολογίας και εμφυτευμάτων της Χρύσας Γιώτα μετά την μετακόμιση μου στη Χαλκίδα το 2017. Μέσα στις αρμοδιότητες μου είναι να είμαι βοηθός στα χειρουργεία και να διδάσκω στοματική υγιεινή στους ασθενείς. Η πιο αγαπημένη μου όμως ασχολία είναι η αιμοληψία που κάνουμε με σκοπό τη δημιουργία PRF και την αποτελεσματική διέγερση της αναγέννησης των ιστών στα χειρουργεία μας. Η 6μηνη πρακτική μου στην αιμοληψία στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Δημητρίου με έχει εξοπλίσει με άνεση στους χειρισμούς, ταχύτητα και ανώδυνη λήψη αίματος.

Ολοκληρώνοντας την εργασία μου στο οδοντιατρείο στο σπίτι με περιμένει άλλη μια ασχολία πλήρους απασχόλησης καθώς είμαι σύζυγος και μητέρα ενός μικρού αγοριού. Η μητρότητα με κάνει πιο δυνατή και ταυτόχρονα πιο συμπονετική δύο στοιχεία απαραίτητα στους εργαζόμενους στο χώρο υγείας.

Δέσποινα Χαϊνά.
Βοηθός Ιατρείου – Γραμματεία

Ονομάζομαι Δέσποινα Χαϊνά. Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής και μεγάλωσα στην Ερέτρια Ευβοίας.

Το ενδιαφέρον μου για τη φροντίδα των άλλων με οδήγησε στα Ιωάννινα όπου μέσω της διαδικασίας των πολύ απαιτητικών πανελλαδικών εξετάσεων κατάφερα να εισαχθώ στον τομέα Επαγγελμάτων Υγείας του τμήματος Νοσηλευτικής του
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου φοίτησα για 4 χρόνια και μετά από εξάμηνη πρακτική στο Γ.Π.Ν Ιωαννίνων πήρα το πτυχίο μου με βαθμό «λίαν καλώς».

Μετά την απόκτηση του πτυχίου μου, ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία σε ένα ιδιωτικό οδοντιατρείο στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Εκεί αντιλήφθηκα το ενδιαφέρον μου για τον συγκεκριμένο τομέα το οποίο μου έδωσε το κίνητρο για να εξελιχθώ.

Έπειτα από αυτήν την εμπειρία μου, μου δόθηκε η ευκαιρία το Φθινόπωρο του 2022 να εργαστώ στο ιατρείο περιοδοντολογίας και εμφυτευμάτων της κυρίας Χρύσας Γιώτα. Μέσα στις καθημερινές μου αρμοδιότητες είναι η διδασκαλία της στοματικής υγιεινής στους ασθενείς και το να εκτελώ χρέη βοηθού σε όλες θεραπείες που παρέχει το ιατρείο μας. Αυτό που θεωρώ ως το πιο ενδιαφέρον και σημαντικό μου καθήκον είναι όμως όταν είμαι δίπλα στη γιατρό στα χειρουργεία μας καθώς και η αιμοληψία που κάνουμε πριν από αυτά με σκοπό να ενισχύσουμε το αναγεννητικό δυναμικό των ασθενών μας.

Ολοκληρώνοντας την εργασία μου στο ιατρείο, γυρνάω σπίτι ικανοποιημένη καθώς είναι μια θέση που έχει ταιριάξει απόλυτα με τους επαγγελματικούς μου στόχους και προσδοκίες.

el