Η Περιοδοντολόγος

Η Περιοδοντολόγος

Χρύσα Γιώτα – DDS | MS | Diplomate of the American Board of Periodontology

Η Χρύσα Γιώτα γεννήθηκε στη Χαλκίδα από τον Γεώργιο Γιώτα και την Ελευθερία Παπαγεωργίου – Γιώτα. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-2001: διάρκεια φοίτησης), από όπου απέκτησε τον τίτλο του χειρουργού οδοντιάτρου.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστόνης των Η.Π.Α. (2001-2005: διάρκεια φοίτησης), από όπου απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας του περιοδοντολόγου και Master of Science.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2006 έως σήμερα.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη γενέτειρα της πόλη Χαλκίδα με αποκλειστική ενασχόληση στα εμφυτεύματα και στην περιοδοντολογία από το 2006 έως σήμερα.  Το ιατρείο είναι το πρώτο ιατρείο στη Χαλκίδα με αποκλειστική ενασχόληση στην περιοδοντολογία και εμφυτευματολογία και χάρη στην αγάπη για τελειότητα της ιατρού και την συνεχιζόμενη εκπαίδευση δεν παύει ποτέ να εκσυγχρονίζεται και να  είναι δομημένο με τον πιο άρτιο εξοπλισμό. Οδοντιατρικό laser, πιεζοτόμος, μηχανή φυγοκέντρησης, σύστημα ανώδυνης αναισθησίας, οδοντιατρικό μικροσκόπιο, οδοντιατρικό scanner, λογισμικό δυναμικής καθοδήγησης για τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι μόλις λίγες από τις διαθέσιμες επιλογές στο χώρο του ιατρείου.  Η ιατρός ασχολείται ιδιαιτέρως με την χειρουργική μαλακών ιστών σε δόντια και την χειρουργική των εμφυτευμάτων και διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό των περιστατικών της.

Είναι μέλος σε μια σειρά από επιστημονικές εταιρείες και οργανισμούς:

  • American Academy of Periodontology
  • European Federation of Periodontology
  • Ελληνική Εταιρεία Στοματικών Εφαρμογών Laser
  • Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία
  • Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν την περιοδοντολογία και την εμφυτευματολογία.

Συμμετέχει επίσης ως ομιλήτρια σε επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με  θεματολογία που αφορά σε αναπλαστικές τεχνικές σε σκληρούς και μαλακούς περιοδοντικούς ιστούς και σε αποκαταστάσεις νωδότητας με οδοντικά εμφυτεύματα.

Στην παρούσα φάση συμμετέχει σε ένα σπουδαίο ερευνητικό έργο με θέμα: «Κλινική αξιολόγηση της μαστίχας Χίου στην ουλίτιδα και το στοματικό μικροβίωμα με προηγμένες τεχνικές αλληλούχησης» το οποίο έχει δεχθεί επιχορήγηση ΕΣΠΑ στα πλαίσια της δράσης εθνικής εμβέλειας: « Ερευνώ -Δημιουργώ – Καινοτομώ -Β΄Κύκλος».

Είναι κάτοχος των American Boards of Periodontology και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

el