Δεν έχω ωραία δόντια…Πως να αποδεχτώ και ταυτόχρονα να βελτιώσω την εικόνα των δοντιών μου;
1) Αναγνώρισε κι αποδέξου τα προβλήματα των δοντιών σου
Αναφερόμαστε αφενός στη δική σου παραδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο και αφετέρου στην οδοντιατρική εξέταση που αποκαλύπτει μικρά ή μεγάλα που ίσως δε φαίνονται με γυμνό μάτι ούτε από κάποιον μη ειδικό. Είναι σημαντικό ως πρώτο βήμα να αναγνωρίσεις τι θέματα μπορεί να έχουν τα δόντια σου: έγκλειστοι φρονιμίτες, στραβά δόντια, κίτρινοι λεκέδες στην επιφάνειά τους, ουλίτιδα, δόντια που κουνιούνται κλπ.
2) Μην προβείς σε ακρότητες επειδή … «διαφημίζονται»
Αν το «δεν έχω ωραία δόντια» που υποστηρίζεις βασίζεται στο ότι δεν έχεις τα κατάλευκα δόντια των “celebrities” της τηλεόρασης, άλλαξε άρδην τρόπο σκέψης. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι στόχος σου να βάλεις ψεύτικα δόντια ή θήκες σε όλα σου τα δόντια εφόσον δεν συντρέχει ιατρικός λόγος,. Το να έχουμε δόντια κατάλευκα και τροχισμένα στην απόλυτη ευθεία, για να μοιάζουν με της κάθε και του κάθου «διάσημου», δεν είναι το ζητούμενο και πίστεψε με δεν είναι το « ωραίο». Τα φυσικά δόντια, η φυσική οδοντοστοιχία, το φυσικό χαμόγελο είναι μακράν το καλύτερο.
3) Προϊόντα για το βούρτσισμα των δοντιών
Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλάζει κάθε 2-3 μήνες ή όταν δεις τους θυσάνους της (τις τριχούλες) της να ξεφεύγουν από την πορεία τους. Να διαλέγεις πάντα μαλακή ή μέτρια οδοντόβουρτσα (ποτέ σκληρή) με μικρή κεφαλή και ευθεία δηλαδή χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα στους θυσάνους Όσον αφορά στην οδοντόπαστα μια απλή φθοριούχος είναι συνήθως μια ασφαλής επιλογή και λίγη ποσότητα κάθε φορά είναι επαρκής. Σε κάποιες περιπτώσεις ο οδοντίατρος μπορεί να προτείνει μια πιο εξειδικευμένη οδοντόκρεμα – ρώτησε τον!. Και προς θεού μην ξεχνάς το οδοντικό νήμα ή το μεσοδόντιο βουρτσάκι. Όσο άκομψο και αν ακούγεται… το να μη χρησιμοποιείς μεσοδόντιο βουρτσάκι είναι σαν να πλένεσαι και να μην καθαρίζεις τις μασχάλες σου.. δε νομίζω να θέλεις κάτι τέτοιο;