Προσθετική Αποκατάσταση

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα επούλωσης (συνήθως 2 - 4 μήνες), το εμφύτευμα είναι έτοιμο να αποκατασταθεί.

Η τελική αποκατάσταση πάνω στο εμφύτευμα αποτελείται από μια στεφάνη από μεταλλοπορσελάνη και ένα ενδιάμεσο διαβλεννογόνιο κομμάτι που βιδώνεται πάνω στο εμφύτευμα μόνιμα και πάνω σε αυτό θα εδραστεί η στεφάνη. Αυτό το διαβλεννογόνιο κομμάτι ονομάζεται final prosthetic abutment.

Η διαδικασία αποκατάστασης είναι αντίστοιχη με αυτήν που ακολουθείται όταν πρόκειται να τοποθετηθεί στεφάνη σε ένα δικό σας δόντι. Λαμβάνεται ένα αποτύπωμα του στόματος και ακολουθούν κάποιες πρόβες πρώτα με το μεταλλικό σκελετό και μετά με την πορσελάνη. Εφόσον όλα είναι εντάξει από θέμα λειτουργίας και αισθητικής, ο οδοντίατρος θα κολλήσει τη θήκη πάνω στο εξωτερικό διαβλεννογόνιο κομμάτι ή θα την βιδώσει. Και στις δύο περιπτώσεις θα έχετε ένα δόντι που μοιάζει σαν το δικό σας και το  νιώθετε σαν δικό σας.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί η τελική αποκατάσταση να τοποθετηθεί και άμεσα μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος. Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που θα συζητήσετε με το γιατρό σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως κάποια προσωρινή εργασία θα έχει τοποθετηθεί στο στόμα σας μέχρι να είναι έτοιμη η μόνιμη.

Παρακάτω παρατίθονται δύο φωτογραφίες όπου παρουσιάζονται δύο εμφυτεύματα που αποκαταστήθηκαν με δύο συγκολλούμενες μεταλλοπορσελάνινες στεφάνες.