Μετά την επέμβαση μπορώ να πάω στη δουλειά μου; Θα μπορώ να τρώω κανονικά;

Μια επέμβαση εμφυτευμάτων είναι μια επέμβαση με τοπική αναισθησία, εξωνοσοκομειακή μετά από την οποία μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας την επόμενη μέρα.


Θα πρέπει να έχετε όμως κατά νου ότι τις πρώτες 3 μέρες μετά την επέμβαση αναμένεται οίδημα (πρήξιμο) εμφανές εξωτερικά, το οποίο αν και εντελώς αναμενόμενο και φυσιολογικό μπορεί να σας ενοχλήσει αισθητικά ειδικά αν η εργασία σας έχει να κάνει με επαφή με κόσμο. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις εκτός από οίδημα, μπορεί να υπάρξουν και εξωτερικοί μώλωπες. Αυτό και πάλι δεν είναι καθόλου ανησυχητικό. Αποτελεί μέρος της φυσιολογικής επούλωσης και αντίδρασης του οργανισμού. Αν ωστόσο κάποιος κρίνει ότι το αισθητικό κομμάτι θα επηρεάσει την εργασία του, μπορεί είτε να ληφθεί κάποια άδεια ή να προγραμματιστεί η επέμβαση πριν από κάποια αργία ή σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά στο φαγητό, μετά την επέμβαση και για την πρώτη εβδομάδα ο γιατρός θα σας συστήσει λήψη μαλακής τροφής και σε θερμοκρασία χλιαρή. Τροφές σκληρές και τραγανές όπως ξηροί καρποί, παξιμάδια, σκληρό κρέας κλπ αλλά και καυτά φαγητά δεν θα πρέπει να καταναλώνονται.